Tag Archives: artis & politik malaysia

coret palit kehidupan~….

Hidup ini tak dapat diduga~….

Pagi Ahad yang lepas, aku tergerak hati nak baca paper mingguan…target aku bila nak baca paper ni, aku attack yang kecik2 and flexible je,senang nak pegang and skimming through… aku baca tajuk je,sekadar cukup syarat nak ambik

thinking~...apa la nak jadi~...??

thinking~...apa la nak jadi~...??

tahu apa yang terjadi dan terukir dalam sejarah hari ni~… Memula aku capai paper Pancaindera… terpampang besar gambar Irma Hasmie pakai skirt pendek sampai nampak putih gebu peha dia~… MasyaAllah, menggeliat mata aku nak tengok gambar dia lama-lama,berdosa ja rasanya~… (~_~)…. as aku skimming through, terang lagi bersuloh dengan torchlight bateri bulat 6 bijik, yang si Nabil Raja Lawak tu memang cintan habis kat Si Irma nih… heh~,pelik pulak aku dengan statement mamat sorang nih… sudahla baru diangkat naik jadi Bintang Paling Popular, dah~ buat kenyataan kontroversi plak… tak menyesal peluk Irma katanya, tak jejaskan ekonomi negara~…. astaghfirullah, mengucap panjang aku~….

Sebenarnya aku ni bukanla suka menyibuk atau kisah sangat dengan apa yang jadi kat “so-called artis” kita nih~…. cuma rasa terkilan la sebab batasan agama dibelakangkan semata-mata nak mempertahankan pendirian diri yang tak keterlaluan kalau aku kata, agak murahan… Hmm~,the best way¬† to accept this kind of thing is… Aku harap korang sebagai saudara seagama aku sedar and insaf and wish u good luck lah~… coz aku bley agak, mesti ramai giler peminat fanatik si Nabil bengang gila dengan mamat nih~… whatever~….heehee~… (^_^)

Itu dah satu pasal, bila aku beralih lagi ke helaian akhbar lain…. isu politik kiri kanan, atas bawah~… merata-rata~…. dah macam iklan ubat gigi! dalam hidup aku paling menyampah nak bincang atau sentuh soal politik nih… mencik aku!! aku rasa pelik,hairan,marah dengan sikap pemimpin2 kita yang terlalu mementingkan kuasa dan pangkat sehingga sanggup main kotor, fitnah sana sini, rasuah kiri kanan… sampai satu tahap, rakyat jadi keliru (aku la salah sorang rakyat tuh~) yang mana satu perkara yang sahih,yang mana fitnah… seolah-olah macam realiti show plak…. sedih memang sedih, tambahan lagi yang seagama sanggup mencaci sesama sendiri, bercakaran pendapat macam anak kucing nak rebut bulu tangkis!! Ke mana perginya perpaduan dan tolak ansur yang diwar-warkan dulu? dah jadi tawar ka? Aku memang tak boleh terima sikap pemimpin kita yang ada otak,ada akal tapi berfikir guna emosi dan hasutan!! adeh~…sakitnya hati,bukan setakat berulam jantung dah ni, paru-paru, buah pinggang semua dah vibrate kalo cakap

Geram yang memuncak untuk suksesss~....

Geram yang memuncak untuk suksesss~....

pasal nih…astaghfirullah~…. Ya Allah,berikanlah negara kami keamanan dan kedamaian serta para pemimpin yang amanah dan bijaksana~,ameen….;-)

Hmm….sembang pasal artis la,politik la…. yang penting sekarang ni, bilanya aku nak sambung buat kerja? asyik melalut pasal hal orang, hal sendiri aku dok tangguh… hehehe~…. alahai,masters~ masters~….. (@_~)

p/s: Don’t aim for success if you want it; just do what you love and believe in, and it will come naturally…really?

Advertisements

1 Comment

Filed under Thoughts & Impressions